Veganský ramen s pečenou červenou miso zeleninou


Source: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a35131769/vegan-ramen/
Prep time: 1 1⁄3 hoursCooking time: 20 minutyTotal time: 1 2⁄3 hours

Popis

Velké ramen přichází v mnoha tvarech, velikostech a příchutích, ale je nejvíce obyčejně známý jako bohatá, krémová, vepřová verze. Tato zcela veganská verze používá vrstvy umami-balené chuti napodobovat hloubku složitosti tradiční ramen, a edamame pro protein podporu. Jako bonus, pokud můžete multitasking, to vše přijde dohromady asi za hodinu, což je ideální weeknight go-to.

Vytváření vrstev

Tento recept je v podstatě děrovaný-up zeleninový vývar s dokonale vařené nudle a pečené zeleniny, ale existuje spousta příležitostí snadno přidat další chuť. Zeleninový vývar je obohacen aromatickou zeleninou a kombu, sušenou mořskou řasou. Sušené kombu lze snadno nalézt na asijské potraviny v blízkosti jiných sušených zeleniny. Čím více bílých, práškových věcí na povrchu, tím lépe. Bílé práškové věci je to, co bude dělat náš vývar chuť obzvláště báječný. Jak kombu vyschne, voda se odpařuje a zanechává za sebou práškové, glutamické umami, vytváří bohatou hloubku chuti pro vývar v krátkém čase.

Další vrstva chuti pochází z pečené zeleniny. Pražení je skvělý způsob, jak získat koncentrovanou, hlubokou chuť z čerstvé zeleniny. Rychlý hod v slané červené miso pasty, česneku a zázvoru bude podporovat zhnědnutí a přidat další vrstvu klasické ramen chuť. Pražení je také skvělý způsob, jak vařit relativně ručně, což vám ušetří ještě více času.

Poslední vrstva je nezobchodovatelná. Slaná sójová omáčka vyvážená sladkým, štiplavým mirinem je to poslední, co potřebujete k završku této teplé zemité, usrkávající nudlové mísy.

Suroviny

2 tablespoons
rostlinný olej
1
středně žlutá cibule, nasekané
1
velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky
10
stroužků česneku, oloupané, rozbité
14 plátky
kus zázvoru, nakrájíme na 1 / 4" plátky
1 čajová lžička
hrubá mořská sůl
5
čerstvé shiitake houby (stonky odstraněny, čepice vyhrazena pro později)
 
sušené houby shiitake
6
zelených cibulí, nasekané
4 decilitr
zeleninového vývaru

Instructions

VYTVOŘTE VÝVAR:

  1. Ve velké holandské troubě zahřejte řepkový olej na středním ohni. Přidejte cibuli, mrkev, zázvor, česnek a těžký špetku soli. Vařte 7 minut za občasného míchání nebo dokud zelenina nezačne brát nějakou barvu.
  2. Přidejte shiitake stonky, kombu, 1/2 unce sušené shiitake houby, bok choy, a zelené cibule. Přidejte zeleninový vývar a 4 šálky vody. Přiveďte k varu na vysoké teplo pak snížit na dusíme.
  3. Zakryjte a vařte 25 minut, zatímco pečete zeleninu.
  4. Poté, co vývar vaří 25 minut, kmen vývar přes jemné ok sítko nebo chinois do velké čisté mísy. Se zadní částí dřevěné lžíce vytlačte kapalinu z zeleniny a rozmačkejte je lžící. Některé kaše vegetariáni budou shromažďovat na dně sítka, šrot ty z sítka do mísy a zlikvidovat zbytek vegetariáni.
  5. Vraťte vývar do holandské trouby a dochutíme solí, přičemž sójová omáčka bude přidána později.

MAKE PEČENÉ MISO VEGETARIÁNI:

  1. Předehřejte troubu na 425°. Ve střední misce, combine miso pasta, olej, zelená cibule, zázvor a strouhaný česnek.
  2. Hoď mrkev a houby, odděleně, v miso směsi, pak převést do fólie-lemované lemované plech, vedení každé zeleniny oddělené. Nechte dostatek prostoru pro přidání bok choy a edamame. Pečeme 5 minut.
  3. Ve střední misce, hodit bok choy a edamame s olejem a dochutíme solí. Přidejte bok choy a edamame na plech a vaříme dalších 15 minut, nebo dokud všechny vegetariáni jsou nabídky a zlaté.

SESTAVIT:

  1. Ve velkém hrnci slané vroucí vody vařte ramen nudle podle pokynů na obalu a poté vypusťte.
  2. V malé misce, metla spolu mirin a sójovou omáčkou.
  3. Přidejte 11/2 šálky horkého vývaru do každé misky. Rozdělte nudle mezi každou misku pak top každý s mrkví, houby, a bok choy. Pokapeme každou misku sojovým mirinem, před podáváním ozdobíme pečeným edamame, zelenou cibulí, sezamovým olejem a sezamovými semínky.

Poznámky

Veganský ramen s pečenou červenou miso zeleninou

Velké ramen přichází v mnoha tvarech, velikostech a příchutích, ale je nejvíce obyčejně známý jako bohatá, krémová, vepřová verze. Tato zcela veganská verze používá vrstvy umami-balené chuti napodobovat hloubku složitosti tradiční ramen, a edamame pro protein podporu. Jako bonus, pokud můžete multitasking, to vše přijde dohromady asi za hodinu, což je ideální weeknight go-to.

Vytváření vrstev

Tento recept je v podstatě děrovaný-up zeleninový vývar s dokonale vařené nudle a pečené zeleniny, ale existuje spousta příležitostí snadno přidat další chuť. Zeleninový vývar je obohacen aromatickou zeleninou a kombu, sušenou mořskou řasou. Sušené kombu lze snadno nalézt na asijské potraviny v blízkosti jiných sušených zeleniny. Čím více bílých, práškových věcí na povrchu, tím lépe. Bílé práškové věci je to, co bude dělat náš vývar chuť obzvláště báječný. Jak kombu vyschne, voda se odpařuje a zanechává za sebou práškové, glutamické umami, vytváří bohatou hloubku chuti pro vývar v krátkém čase.

Další vrstva chuti pochází z pečené zeleniny. Pražení je skvělý způsob, jak získat koncentrovanou, hlubokou chuť z čerstvé zeleniny. Rychlý hod v slané červené miso pasty, česneku a zázvoru bude podporovat zhnědnutí a přidat další vrstvu klasické ramen chuť. Pražení je také skvělý způsob, jak vařit relativně ručně, což vám ušetří ještě více času.

Poslední vrstva je nezobchodovatelná. Slaná sójová omáčka vyvážená sladkým, štiplavým mirinem je to poslední, co potřebujete k završku této teplé zemité, usrkávající nudlové mísy.

Příprava: 
Výsledek: