Jste zde

Kukuřice - klas - vařená

Souhrn

Yield
1 Servings
Zdrojhttps://www.food.com/recipe/corn-on-the-cob-boiled-284999
Prep time
5 minuty
Čas vaření
15 minuty
Total time
20 minuty

Popis

KUKUŘICE - klas - vařená

Suroviny

1
Kukuřičný klas
1 špetka
sůl (podle chuti (volitelné))
1 plátek
máslo
1 špetka
pepř (podle chuti (volitelné))
5 liters
voda (podle počtu kukuřičných klasů)

Instructions

  • Větší hrnec naplňte vodou. Velikost hrnce zvolte podle množství vařených kukuřičných klasů.
  • Vodu v hrnci uveďte do varu. Jakmile voda začne vařit, přidejte do hrnce kukuřici a hrnec zakryjte pokličkou. Všechny kukuřičné klasy by měly být zalité vodou, aby se mohly vařit po celém povrchu.
  • Vařte 10-15 minut v závislosti na tom, jak měkkou chcete kukuřici mít.
  • Když si myslíte, že je kukuřice uvařená, opatrně vodu slejte tak, aby Vás neopařila unikající pára. Vyjměte kukuřičné klasy. POZOR - klasy budou velmi horké a v ruce je určitě neudržíte!!!
  • Na uvařená klas můžete dát trochu soli, bylinek nebo koření. Klasické dochucení je posolením, případně potřením máslem.

DOPORUČENÍ

  • Když přidáte do vody na vaření lžíci soli, bude slanější k každé zrnko klasu.
  • Když přidáte do vody na vaření lžíci cukru, rozjasní to chuť kukuřice.
  • Kukuřice se dá "prohřát" i v mikrovlnné troubě, ale není to ono...
  • Kukuřice se připravuje na grulu většinou tekdy, když grilujte jiné potraviny nebo zeleninu.
  • V mexické kuchyni se kukuřice po grilování potře trochu másla a kořením "Tajin". Jedná se o směs jemného vápna a chilli.

Poznámky

  • Na vaření je vhodná kukuřice středně zralá. Ideální je když zrna klasu začínají lehce žloutnout a jsu ještě měkká. Tvrdá kukuřičná zrna už se do měkka uvařit nedají, nebo už budou příliš tvrdá na okusování přímo z klasu.
  • Kukuřičné klasy se musí oloupat - zbavit listů i vláken. Doporučuji očistěné klas omýt vodou - zbavíte je tak případného hmytu.
Příprava: 
Výsledek: 

O projektu

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer